FUNDACJA SENTIO

Jesteśmy Fundacją na rzecz edukacji. Zmieniamy świat.
Na lepsze, bo edukacja jest jedyną trwałą drogą do zmiany.

Idea Fundacji zrodziła się z wielkiego sukcesu kampanii społecznej #przytuldziecko.

Celem Fundacji Sentio jest edukowanie i działania społeczne  w obszarach: wspierania Dzieci i Młodzieży, Seniorów, ochrony i profilaktyki zdrowia, ekologii, promocji zdrowego trybu życia, kultury i sztuki.

Angażujemy się w projekty indywidualne i niesiemy pomoc najbardziej potrzebującym.

W Fundacji Sentio nie dajemy się COVID-19 i działamy kulturalnie!

Po sukcesie Artystycznej podróży marzeń – warsztatów z podstaw malarstwa, rysunku i grafiki dla najmłodszych z Moniką Waraxą oraz Historii sztuki w 10 obrazach z Mają Michalak, która w trakcie 10 mini-wykładów opowiedziała o najsłynniejszych dziełach w historii malarstwa, idzie nowe!

15. 04 w Światowy Dzień Sztuki rusza najnowszy projekt Fundacji Sentio – DO DZIEŁA: cykl edukacyjnych warsztatów i wykładów dla młodzieży na temat malarstwa, rzeźby, designu, fotografii, komiksu, ceramiki i muzyki. Na pierwszy ogień akwarela, czyli Sentio x Jagna Wróblewska. Specjalnie dla nas malarka, plakacistka i ilustratorka opowie o malowaniu farbami wodnymi i pokaże, jak namalować pięknego ptaka.

Niezmiennie wspieramy też internetową odsłonę Teatru 6. piętro – 6. piętro w Twoim Domu oraz serię Spotkanie z Mistrzem młodzieżowej organizacji Young Talent Management.

Skontaktuj się z nami.

Zobaczysz, będzie super.