Co wspólnego z komiksami mają Keanu Reeves i Quentin Tarantino i jak zabrać się za napisanie własnego scenariusza? Spotkanie ze scenarzystą Piotrem Kasińskim.

Jeśli marzy Ci się kariera w świecie komiksu, chcesz posłuchać o metodach i etapach pracy nad scenariuszami, koniecznie wysłuchaj rozmowy z komiksowym twórcą Piotrem Kasińskim. Nie zabraknie odpowiedzi na odwieczne pytanie “Skąd czerpać pomysły?” i cennych rad dla wszystkich początkujących twórców. Przed Wami najnowszy odcinek “Do dzieła”!

Piotr Kasiński – dziennikarz, redaktor i publicysta. Scenarzysta komiksowy – do jego scenariuszy rysowali Robert Trojanowski, Tomasz Tomaszewski, Tomasz Piorunowski i Paweł Kwiatkowski. Od 2016 roku pracuje jako specjalista w Centrum Komiksu i Narracji Interaktywnej EC1 Łódź, od 1998 roku organizator Międzynarodowego Festiwalu Komiksu i Gier w Łodzi – obecnie jego dyrektor artystyczny. Za działalność komiksową uhonorowany odznaczeniem „Zasłużony dla kultury polskiej”. Współautor (wspólnie z Robertem Trojanowskim) m.in. książek “Zrób sobie komiks” oraz serii “Pik & Robi”.

www.piotrkasinski.pl

Partnerami lekcji są Targi Rzeczy Ładnych oraz Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi. Spotkanie powstało dzięki wsparciu łódzkiego pubu kulturalnego Pop’n’Art.