Muzyczne spotkanie z Sinfonią Iuventus w Teatrze 6.piętro 🤶🧑‍🎄🎅

KIEDY: 4 grudnia 2022, godz. 12.00 i 14.00
GDZIE: Teatr 6.piętro, Pałac Kultury i Nauki, Pl. Defilad 1, Warszawa
🤶 Tego popołudnia najmłodsi na pewno nie będą się nudzić! Zapraszamy na świąteczne spotkanie z muzyką klasyczną i wspólne ubieranie choinki w Teatrze 6.piętro.

🎶 Koncert adresowany do młodszych słuchaczy (6-12 lat), będzie ciekawym wprowadzeniem ich w świat orkiestry. W tę muzyczną podróż zabierze nas dyrygent Marek Wroniszewski.

🧑‍🎄 Wspólnie posłuchamy Bacha, wielkich Klasyków, ale też twórców XIX stulecia (z kolędową dygresją wobec zbliżających się świąt Bożego Narodzenia). Poznamy orkiestry od kameralnych składów po wielką orkiestrę symfoniczną.

Święta w Teatrze to propozycja dla całych rodzin 🤶🧑‍🎄🎅 – dla najmłodszego słuchacza mogą okazać się pierwszym krokiem do odkrycia wielkiej krainy dźwięków, a pozostali mogą tej podróży towarzyszyć podczas wspólnych atrakcji, które przygotowaliśmy po koncercie. Kto wie, może w przyszłości dołączycie do grona wytrawnych melomanów?

Po koncertach zapraszamy wszystkich do foyer, na wspólnie animacje.

Partnerami Świąt 🎄 w Teatrze 6.piętro są Fundacja Sentio, Green Caffe Nero.

Wykonawcy: Polska Orkiestra Sinfonia Iuventus im. Jerzego Semkowa
Dyrygent, prowadzący: Marek Wroniszewski