Poznajcie Kuriera Kulturowego i IAC Polska!

Kochamy wspierać oryginalne i młodzieżowe inicjatywy. Idealnie w tę kategorię wpisuje się „Kurier Kulturowy” – projekt społeczny uczniów XXVII LO im. Tadeusza Czackiego w Warszawie, w ramach którego szóstka świetnych licealistów szerzy kulturę wśród dzieci i młodzieży za pośrednictwem internetowego „tygodnika”, w którym publikują intrygujące fakty z dziedziny teatru, sztuki i literatury. Młodzi działają także offline i organizują warsztaty dla uczniów szkół podstawowych, podczas których opowiadają Im o (nieocenionej) roli kultury w życiu każdego z nas. Misję budzenia w najmłodszych ducha kultury licealiści realizują w ramach olimpiady praktycznej Zwolnieni z Teorii. Kibicujemy Im z całych sił, a Was zachęcamy do obserwowania Kuriera w social mediach.

Od niedawna jesteśmy także patronem IAC Polska, stowarzyszenia będącego częścią międzynarodowej grupy konkursów organizowanych w ponad 42 krajach na świecie.

Konkursy wiedzy odgrywają one wyjątkową rolę w edukacji uczniów. Te dobre, a więc sprawiedliwe i, co równie ważne, inspirujące pomagają budować pewność siebie, zawiązywać przyjaźnie i rozbudzają w młodych pasję do rozwijania i uczenia przez całe życie. Takie właśnie konkursy w kategoriach: Przyroda, Geografia i Historia organizuje IAC Polska. Więcej na Ich temat przeczytacie na stronie: www.iacpolska.pl.