Wesprzyj zbiórkę na centrum kreatywności SENTIO dla dzieci i młodzieży w Warszawie

Już wkrótce Fundacja Sentio otworzy wyjątkową przestrzeń warsztatową dla dzieci i młodzieży w Warszawie. Kreatywne centrum z bezpłatną ofertą zajęć plastycznych, muzycznych, teatralnych, językowych, komiksowych, ruchowych dla dzieci Uchodźców oraz komercyjną – dla szkół i uczestników indywidualnych.

W centrum SENTIO w samym sercu Warszawy na parterze zabytkowej kamienicy przy ul. Kredytowej, w przyjaznej i spokojnej atmosferze dzieci będą mogły uczestniczyć w rozwojowych warsztatach, a mali Uchodźcy rozpoczną proces integracji z lokalną społecznością pod okiem doświadczonych nauczycieli, pedagogów i edukatorów z Polski i zagranicy.

Dzięki zaangażowaniu miasta mamy możliwość najmu wyjątkowego lokalu w konkurencyjnej cenie, a firma Bogo Clean zobowiązała się dbać w nim nieodpłatnie o czystość.  To ogromne, wsparcie, jednak, aby świetlica mogła powstać, potrzebujemy Waszej pomocy!

Na co zbieramy środki?

• remont i dostosowanie pomieszczeń na potrzeby świetlicy, ok. 50 tysięcy złotych
  • wyposażenie sal dla dzieci, łazienek, aneksu kuchennego i części biurowej, ok. 70 tysięcy złotych
  • czynsz + opłaty, ok. 7000 zł miesięcznie
  • koszty prowadzenia warsztatów,  ok. 7000 zł miesięcznie.

Łączny koszt prowadzenia świetlicy przez rok szacujemy na ok. 300 000 zł. Fundacja Sentio zobowiązuje się do finansowania części wydatków przez rok. Bez Was nie damy rady!

Jeśli masz pomysł na warsztaty dla dzieci lub młodzieży, które chciał lub chciałabyś zorganizować w SENTIO, napisz do nas! Czekamy na oferty zajęć praktycznych i teoretycznych dla dzieci i młodzieży w wieku 7-15 lat.

Kontakt: swietlica@fundacjasentio.pl